Media

16/10/2019

Les vårt innlegg om dette HER!

E24.no - De nye aktørene i dødens verdikjede

18/3/2019

E24+ sak. Les saken her!

Agderposten - Hva med likkiste som byggesett

21/2/2019

Røyken & Hurum avis

12/11/2018

Vårt Land - "Denne likkisten lager du selv"

7/1/2018

10/12/2017

NRK Radio - "Her og nå"

"Nå kan du lage din egen likkiste"

Hør reportasjen

11/12/2017

NRK Nett 

"Nå kan du bygge din egen likkiste"

Les mer

Please reload

Pressemeldinger

27. november 2017:

Lansering av Norgeskistens første likkiste, GRAN.

Kisten har fått sitt navn fra grantreet, en av verdens eldste tresorter som på grunn av sin store uttbredelse i Norge, har blitt mye brukt av håndverkere i generasjoner.

 

Dagen tradisjonelle kister har sin inspirasjon fra kontinentet, med referanser til klassiske stilarter fra Sør- og mellomeuropa. De har et urbant uttrykk i form og farge som står i sterk kontrast til skandinavisk møbeltradisjon der verdier som enkelhet, nøkternet og funksjon står sentralt.

 

På landsbygda i Norge var kistene i gamle dager ofte enkle i sitt uttrykk selv om overklassens stil, som kom fra kontinentet, etterhvert ble kopiert, noe som også gjorde at likistene i Norge fikk det utseendet de har i dag.

 

Målsettingen med GRAN har vært å skape en likkiste tuftet på skandinavisk håndverkstradisjon der form og funksjon spiller på lag, og der materialet på mange måter har fått legge føringene for kistens form, og på den måten har blitt viktig del av opplevlsen av kisten.

 

I GRAN kjenner vi igjen den skandinavske håndverkstradisjonen i det rene utrykket, den runde formen, bruken av trenagler og ubleket linduk. På samme måte som på en gammel kaketine, gir funksjonen og materialet sammen med lang håndtverktradisjon føringene for kistens form og skaper et harmonisk, nøkternt og tidløst uttrykk.